Voimisteluseura Wasa Unique sai uudet harjoitustilat, kun entinen Swingeling muuttuu VILPE-areenaksi

Vaasalaisen voimisteluseura Wasa Uniquen pitkäaikainen tarve paremmin lajia tukevista harjoitteluolosuhteista täyttyi, kun seura vuokrasi entisen Swingelingin tilat Mustasaaressa erityisesti joukkuevoimistelun kilparyhmien käyttöön. Uusien tilojen myötä ryhmät saavat harjoitteluun optimaaliset olosuhteet, sillä lattialle asennetaan voimistelijoille tärkeä kanveesi. Kanveesi on joustava harjoitusalusta, joka pehmentää laskeutumisia ja siten ehkäisee mahdollisia vammoja.

Harjoitustilojen vuokraus onnistui, kun mustasaarelainen ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita valmistava VILPE Oy lähti seuran pääsponsoriksi. Kolmivuotinen sopimus on summaltaan merkittävä, sillä se mahdollistaa tilojen vuokrauksen Wasa Uniquen käyttöön.

”Ilman VILPEn tukea emme olisi saaneet sopivia harjoitustiloja näin nopeasti, vaan siihen olisi voinut mennä useampi vuosi. Tuen ansiosta voimme sitoutua uusiin tiloihimme ja siten joukkueiden harjoitteluolosuhteiden kehittämiseen”, Wasa Uniquen puheenjohtaja Sari Saarikoski kertoo.

Wasa Uniquessa iloitaan uusista tiloista ja erityisesti sinne hankittavasta kanveesista.

”Voimisteluseuraa ilman kanveesia voi verrata siihen, että jääkiekkojoukkue harjoittelisi ilman jäätä. Hinnan vuoksi kunnilla tai kaupungeilla ei ole yleensä tapana tukea seuroja kanveesin hankkimisessa. Siksi yhteistyö yritysten kanssa on tärkeää”, Saarikoski kertoo.

Idea yhteistyöhön tuli VILPEltä.

”Wasa Unique yhdistää alueen nuoria voimistelijoita, ja yhteistyö seuran kanssa on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti laajaan joukkoon. Meille on tärkeää tukea paikallisten nuorten urheilumahdollisuuksia”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

Yhteistyösopimuksen arvo Wasa Uniquen kanssa on samalla tasolla kuin VILPEn yhteistyösopimusten Wasa Royalsin ja Vaasan Sportin kanssa. Jääkiekon ja amerikkalaisen jalkapallon harrastajissa on paljon miehiä ja poikia, kun taas Wasa Unique -yhteistyön myötä tuki kohdistuu enemmän naisten ja tyttöjen urheiluun.

Positiivista palautetta uusista tiloista

Wasa Unique muodostui, kun Vaasan Vasamattaret, Liikuntaseura Vaasa-tytöt ja Vasa gymnastikförening yhdistivät voimansa. Yhdistymisellä haluttiin parantaa harjoitteluolosuhteita, saada lisää harrastajia lajien pariin ja tavoitella kansallista menestystä SM-tasolla.  Wasa Uniquessa liikkuu viikoittain yli 700 lasta ja aikuista.

Wasa Uniquen uudet harrastetilat nimettiinkin pääsponsorin mukaan VILPE-areenaksi. Ensimmäisen kerran tiloja testattiin kesäkuussa, ja palaute oli positiivista niin voimistelijoilta, vanhemmilta kuin valmentajiltakin.

”Omat tilat lisäävät yhteisöllisyyttä. Omissa tiloissa ei myöskään tarvitse siirtää mattoja tai muita välineitä harjoitusten välillä pois. Kun tiloissa käy vain oman seuran voimistelijoita, on hygieniastakin huolehtiminen helpompaa kuin esimerkiksi koulujen saleissa harjoitellessa”, Saarikoski kertoo.

Lisätiedot

Sari Saarikoski
040 558 6058
puheenjohtaja
Wasa Unique

Tuomas Saikkonen
050 537 6724
toimitusjohtaja
VILPE

Lisää samasta aiheesta