Grupper för barn och ungdomar

 

Föräldra- och barnjumpa (FoB) 

Under FoB timmen jumppar barnet med en förälder eller annan vuxen. Med hjälp av lekar, musik och olika redskap stärks barnets motoriska färdigheter och därmed också deras kroppsmedvetenhet och självkänsla. Det viktigaste under denna timme är ändå att ni får en stund tillsammans där ni upptäcker glädjen i rörelse och lek.

Sagodans (börjar 4.11)

Barnen får under terminen höra olika sagor och sedan återberätta dem med hjälp av dans tillsammans med ledarna. Sagodansen ger utlopp för fantasi och rörelseglädje samtidigt som koncentrationsförmågan och den motoriska färdigheten stärks. Om möjligt får även föräldrarna, några gånger, i slutet av timmen kliva in i salen och ta del av en kort uppvisning av dansen som barnen under timmen har övat in.

Sagojumppa

Vi bekantar oss med gymnastikens grundrörelser med hjälp av lekar och fantasi. Under timmen kommer vi att hoppa, springa, tänja, balansera, snurra, rulla och lära oss kroppsmedvetenhet samtidigt som vi får röra på oss tillsammans. Det viktigaste under denna timme är att barnet får njuta av en rolig stund och känna rörelseglädje.

Minikids

För de yngre barnen, lekbetonad jumppa med och utan redskap. Barnen får spring, åla, hoppa, balansera, klättra och leka tillsammans med de andra barnen och ledarna. Tyngdpunkten ligger i rörelseglädje men samtidigt utvecklas även de motoriska färdigheterna.

Jumppakids

För barn i lågstadieålder, med betoning på rörelseglädje! Barnen får under terminens gång pröva på olika lekar och övningar som stärker barnets motoriska färdigheter och därmed också deras kroppsmedvetenhet och självkänsla. 

Vilda

En grupp för barn i lågstadieålder som tycker om både dans och redskapsgymnastik. Under terminens gång hinner vi både öva in koreografi samtidigt som vi också hinner jumppa och leka olika lekar tillsammans. Fokus ligger på variation och att barnen får ha det roligt tillsammans!

Under vårterminen sponsrar dansgruppen Vilda av OK Indrivning, vi tackar!

Dance

Under terminen övar vi in koreografier till olika dansstilar, allt från nutidsdans till disco. Svårighetsgraden anpassas efter deltagarnas kunskap vilken gör att den passar både de som har dansat tidigare men även nybörjare.

 

 

 

 

 

Redskapsgymnastik - hobbygrupper

Redskapsskoj

Redskapskoj passar för alla barn som vill bekanta sig med redskapsgymnastikens värld. Under timmarna övar vi på grunderna i redskapsgymnastik genom lekar och redskapsbanor. Vi bekantar oss med de olika redskapen: matta, hopp, bom och barr.

Redskapsgymnastik Nybörjargrupperna

Nybörjargrupperna är till för både flickor och pojkar som vill leka och träna på olika redskap. Timmen går på svenska men ledarna kan finska.

Redskapsgymnastik flickor Fortsättningsgrupperna

Fortsättningsgrupperna är till för gymnaster som har erfarenhet av redskapsgymnastik, vilket syns bl.a. genom styrka, spänst och kroppskontroll. Detta innebär att övningar som t.ex. hjulning, handstående och kullerbytta bakåt bör behärskas med nästan korrekt teknik. Timmen går på svenska men ledarna kan finska.

Under vårterminen sponsras fortsättningsgruppen i redskpasgymnastik av OK Indrivning, vi tackar!

Redskapsgymnastik Självständig träningsgrupp

Denna grupp tränar en gång i veckan och är till för tränare, före detta tävlingsgymnaster eller andra som har erfarenhet av gymnastik och som kan träna redskapsgymnastik relativt självständigt. Träningarna innehåller såväl ledda delar som fria delar där man får träna på valfria redskap. Timmen går på svenska men ledaren kan finska.

 

 

Vuxengrupper

 

Hobbytrupp för vuxna – Pralin

Hobbytrupp för vuxna. På den här timmen tränar vi färdigheter som hör till estetisk truppgymnastik (balans, kroppsrörelser, hopp mm). Smidighet, koreografier, tänjningar och muskelövningar ingår varje gång. Mångsidig träning och gemenskap är ledorden! Ledare: Mariana Grönroos.

Dansant gymnastik – Feel it!

Dansgrupp för unga och vuxna. Under timmen tränar vi olika koreografier och har roligt tillsammans. Älskar du också att dansa, då är detta gruppen för dig! Ledare: Nina Lindahl

Dansant gymnastik – Flow gymnastics

Dans för över 16 åringar. Datum från och med november 14.2, 21.2, 28.2, 14.3, 28.3, 11.4, 25.4, 2.5, 9.5. Ledare: Hanna Paavola.

Dansglädje 70+

Dansglädje i en trevlig dagsgrupp. Gruppen uppträder även ibland på olika evenemang.

Deep Stretch
Vi ändrar tiden för timmen till 18.45-19.45. Plats: Onkilahden yhtenäiskoulu Vuorikatu 7.
Du kan delta i timmen och komplettera för de timmar du gått miste om under hösten, fastän du inte är anmäld! Välkommen med att avsluta dagen med en skön timme av stretch!

Ledare: Katariina Pukkila-Palmunen

Monday Moves

Motionsgrupp för över 18 åringar. Ledare: Angelica Granlund.

Motionsgrupp för män  

Mångsidig grupp för män kryddat med humor. Muskelträning men också träning av uthållighet och töjning. I ett grupp med bra gemenskap blir du motiverad att upprätthålla din egen motion. Kom med! Ledare: Minna Backman

StrongMama
StrongMama är en timme där du som mamma får röra på dig på bebisens villkor! Den riktar sig till mammor med bebis under 1 års ålder. Du tar tar väl med dig en filt eller underlag som din bebis kan ligga på under tiden som du jumppar. Ibland används också bebisen som extra vikt under timmen.
Timmen består av uppvärmning, muskelpass för hela kroppen samt stretching. Du har väl varit på eftergranskningen innan du anmäler dig.

 

Sunday Special

Motionsgrupp för över 18 åringar. Timmen kommer att ha olika teman och olika ledare under hösten.