Grupper för barn och ungdomar

 

Minikids

För de yngre barnen, lekbetonad jumppa med och utan redskap. Barnen får spring, åla, hoppa, balansera, klättra och leka tillsammans med de andra barnen och ledarna. Tyngdpunkten ligger i rörelseglädje men samtidigt utvecklas även de motoriska färdigheterna.

Jumppakids

För barn i lågstadieålder, med betoning på rörelseglädje! Barnen får under terminens gång pröva på olika lekar och övningar som stärker barnets motoriska färdigheter och därmed också deras kroppsmedvetenhet och självkänsla. 

Sagojumppa

Vi bekantar oss med gymnastikens grundrörelser med hjälp av lekar och fantasi. Under timmen kommer vi att hoppa, springa, tänja, balansera, snurra, rulla och lära oss kroppsmedvetenhet samtidigt som vi får röra på oss tillsammans. Det viktigaste under denna timme är att barnet får njuta av en rolig stund och känna rörelseglädje.

Dance

Under terminen övar vi in koreografier till olika dansstilar, allt från nutidsdans till disco. Svårighetsgraden anpassas efter deltagarnas kunskap vilken gör att den passar både de som har dansat tidigare men även nybörjare.

 

 

Redskapsgymnastik - hobbygrupper

Redskapsskoj

Redskapskoj passar för alla barn som vill bekanta sig med redskapsgymnastikens värld. Under timmarna övar vi på grunderna i redskapsgymnastik genom lekar och redskapsbanor. Vi bekantar oss med de olika redskapen: matta, hopp, bom och barr.

Redskapsgymnastik Nybörjargrupperna

Nybörjargrupperna är till för både flickor och pojkar som vill leka och träna på olika redskap. Timmen går på svenska men ledarna kan finska.

Redskapsgymnastik flickor Fortsättningsgrupperna

Fortsättningsgrupperna är till för gymnaster som har erfarenhet av redskapsgymnastik, vilket syns bl.a. genom styrka, spänst och kroppskontroll. Detta innebär att övningar som t.ex. hjulning, handstående och kullerbytta bakåt bör behärskas med nästan korrekt teknik. Timmen går på svenska men ledarna kan finska.

Redskapsgymnastik Självständig träningsgrupp

Denna grupp tränar en gång i veckan och är till för tränare, före detta tävlingsgymnaster eller andra som har erfarenhet av gymnastik och som kan träna redskapsgymnastik relativt självständigt. Träningarna innehåller såväl ledda delar som fria delar där man får träna på valfria redskap. Timmen går på svenska men ledaren kan finska.

 

 

Vuxengrupper

 

Monday Moves

Motionsgrupp för över 18 åringar. Ledare: Angelica Granlund.

Motionsgrupp för män  

Mångsidig grupp för män kryddat med humor. Muskelträning men också träning av uthållighet och töjning. I ett grupp med bra gemenskap blir du motiverad att upprätthålla din egen motion. Kom med! Ledare: Minna Backman

Hobbytrupp för vuxna – Pralin

Hobbytrupp för vuxna. På den här timmen tränar vi färdigheter som hör till estetisk truppgymnastik (balans, kroppsrörelser, hopp mm). Smidighet, koreografier, tänjningar och muskelövningar ingår varje gång. Mångsidig träning och gemenskap är ledorden! Ledare: Mariana Grönroos.

Deep Stretch
Ledare: Katariina Pukkila-Palmunen
Dansglädje 70+

Dansglädje i en trevlig dagsgrupp. Gruppen uppträder även ibland på olika evenemang. (Börjar i oktober)

Sunday Special

Motionsgrupp för över 18 åringar. Timmen kommer att ha olika teman och olika ledare under hösten.

Sunday Special schema:
6.9. Katariina RPV
13.9. Minna kehonhuolto
20.9. Katariina RPV
27.9. Hanna tanssitreeni +core
4.10. Angelica kuntopiiri/cirkelträning
11.10. Minna kehonhuolto
18.10. Syysloma
25.10. Angelica kuntopiiri/cirkelträning
1.11. Katariina RPV
8.11. Minna kehonhuolto
15.11. Angelica kuntopiiri/cirkelträning
22.11. Hanna tanssitreeni +core
29.11. Katariina RPV
6.12. Itsenäisyyspäivä ei tuntia
13.13. Katariina RPV
Dansant gymnastik – Flow gymnastics

Dans för över 16 åringar. 8 gånger under hösten; 20.9, 27.9, 4.10, 11.10, 1.11, 8.11, 15.11, 22.11. Ledare: Hanna Paavola.